Fjernlåns-blog

blog til udveksling af ideer og erfaringer omkring lånesamarbejde og ressourcedeling

Copyright på E-ressourcer

Marianne Vadgaard Christensen, Bibliotekar i Tidsskriftsservice (Licenser), Statsbiblioteket, stod for det sidste oplæg under temaet ‘Hvordan tilbydes E-ressourcer?’ på dette års Majmøde i Odense.

Mariannes oplæg handlede om hvad man må og hvad man ikke må i forbindelse med licenser på elektroniske ressourcer, og ikke mindst hvor svært det kan være at holde styr på hvad man må og ikke må. For det er langt fra et ensartet billede der tegner sig, når det gælder licenser.

Marianne fortalte om det arbejde der udføres i henholdsvis folkebiblioteker, forskningsbiblioteker, uddannelsesbiblioteker og på tværs, og som et godt supplement til Gunhild Søndergaards oplæg tidligere på dagen i det Marianne gik mere i dybden med DEFF’s arbejde på området herunder arbejdsgrupperne LUB og LUF.

LUF er Licensgruppen for Universiteter og Forskningsinstitutioner og LUB står for Licensgruppen for Uddannelsesbiblioteker. Disse grupper er med til at påvirke hvordan DEFF forhandler licenser

Et godt redskab når man skal finde ud af hvad man må og hvad man ikke må i forbindelse med DEFF licenser findes her: Licensaftaler.

Reklamer

7 juli, 2008 - Posted by | samarbejde, temadage

Endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: