Fjernlåns-blog

blog til udveksling af ideer og erfaringer omkring lånesamarbejde og ressourcedeling

Hvordan tilbydes E-ressourcerne i bibliotekerne

Det første indlæg på Forum for Fjernlåns Majmøde 2008 i Odense kom fra Gunhild Søndergaard, Projektleder på Københavns Biblioteker.

Gunhild præsenterede fire interessante eksempler på samarbejde og videndeling i forbindelse med formidling af e-ressourcer i bibliotekerne:

  • Biblioteksnetværk Storkøbenhavn
  • Licensguide.dk
  • Fjernadgang.dk
  • E-vitaminer

Biblioteksnetværk Storkøbenhavn handler både om samarbejde på tværs af folkebiblioteker og forskningsbiblioteker omkring formidling og bedre udnyttelse af de e-ressourcer som de deltagende biblioteker stiller til rådighed, og det handler om synliggørelse og nem adgang til e-ressourcer for studerende i Storkøbenhavn. Og så handler det ikke mindst om videndeling kollegerne imellem.

Licensguide.dk og Fjernadgang.dk er to samarbejder i folkebibliotekerne omkring forhandling af licenser på e-ressourcer, markedsføring og hjælp til benyttelsen af disse ressourcer.

E-vitaminer er et projekt der kører på Københavns Biblioteker. Formålet er at højne kendskabet til og brugen af bibliotekernes e-ressourcer blandt medarbejderne på biblioteket. Også dette projekt handler om videndeling og ikke mindst at styrke medarbejdernes kompetencer så brugerne kan få glæde af de mange muligheder der er i forbindelse med e-ressourcerne.

Reklamer

3 juni, 2008 - Posted by | oplæg, samarbejde, temadage

Endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: